Stress øvelser

Med nogle små opgaver sætter vi her gang i dine refleksioner og tanker.
Tag derfor en kort ”Tænkepause”, hvor du rører ved din personlige udvikling og tanker om dig selv og livet. Det er altid sundt!

Du kan først ændre de situationer, der stresser dig, når du ved, hvad der stresser dig. Denne opgave skaber bevidsthed om dine stressorer og sætter fokus på ændringer.
Livs / Balancehjulet kan hjælpe dig med at finde de områder i dit liv, hvor du er tilfreds og de områder, hvor du gerne vil være mere tilfreds. Læg farver på dit liv og få overblik!
Du kender sikkert følelsen i kroppen: En eller anden har overskredet din personlige grænse, eller din mening er helt urimeligt blevet underkendt og måske oven i købet latterliggjort.
Dit job er en cocktail af mange elementer – forventninger, chefen, kollegaerne, indholdet osv. Tænk over spørgsmålene, svar ærligt og du vil finde ud af, hvor tilfreds, du er med dit job.
Ved hjælp af en ganske simpel teknik, kan du få skabt overblik over din arbejdsdag, din tid, pauserne og dine opgaver.
Når du ikke føler, at tingene i din omverden er OK, er der noget i din indre verden, der heller ikke er OK, og det første du kan gøre for at skabe balance mellem de indre og ydre forhold, er ved at fokusere på dine tanker og følelser.
Når du ved, hvad der gør dig glad og lykkelig, så kan du fokusere på det og gøre det til en vane at huske på at gøre det, der gør dig lykkeligere og mere glad.
”Find lykken i dig selv” sagde Albert Camus.
Glæden starter inde fra dig selv, og for at være glad, skal du vide, hvad der gør dig glad. Noget, der kan gøre mig rigtig glad – vel nærmest lykkelig – er, når jeg sidder i forårssolen og hører fuglene synge. Få hjælp til at finde det, der kan gøre dig glad.
Når du ikke anerkender og værdsætter dig selv, som den du er, kommer du let til at leve et liv, hvor andre har stor indflydelse på det, du foretager dig. Ved at arbejde med dit selvværd kan du opnå den anerkendelse og bekræftelse, vi alle har brug for, så du kan leve det liv, du selv har lyst til - og ikke får stress eller bliver udbrændt af!
I forbindelse med stress er coping et vigtigt begreb, fordi det kan hjælpe med at få os til at blive bevidste om, hvordan vi hver især er i stand til at klare vores livsomstændigheder og handle efter det. Hvilke coping-strategier anvender du?
Der kan være mange grunde til at overveje et jobskifte. Tag testen og find ud af, hvor tilfreds du er med dit job.