Når du bliver ramt af stress, føler du dig ofte helt alene. Du føler, at du må være den eneste i hele verden, der har det nøjagtigt, som du har det. Du kan have svært ved at tænke klart, dit selvværd er helt nede under gulvtæppet og det meste synes totalt uoverskueligt.
Du kan ikke fremvise dine "ikke-stressede" venner din sygdom – som havde du brækket benet – men må i stedet slås med dit indre kaos.
Nøjagtigt sådan har mange andre det. Og mange af dem kan du møde her på stresstalk.dk. Hele døgnet kan du udveksle erfaringer. Du kan få råd og støtte, læse andres historier og skabe netværk, og du kan være helt anonym – hvis du ønsker det.
Dette online mødested er også for dig, der enten er bange for at være på vej ned i stressens "sorte hul" eller for dig, der er kommet ud i lyset igen – og som for alt i verden ikke vil blive ramt af stress igen.
Og mødestedet er naturligvis åbent 24 timer i døgnet – og der vil altid være nogle at "mødes" med.
Herunder følger en kort beskrivelse af stresstalk.dks undersider.
Mødet stedet er Stresstalk.dk's samlingspunkt. Her mødes brugere og behandlere og deler erfaringer og historier. Man kan bruge Mødestedet som man vil. Nogle ønsker på anonym vis blot at læse andres indlæg, mens andre deltager aktivt i debatten - også anonymt hvis man ønsker det.
Stress er en sygdom, der hos de fleste viser sig både psykisk, fysisk og adfærdsmæssigt. Samtidig reagerer vi meget forskelligt på stress.
På stresstalk.dk holder vi tungen lige i munden og samler alle fakta om stress. Alt fra de mange forskellige symptomer og relaterede sygdomme til de forskellige behandlingsformer. På den måde kan du altid finde de fakta og data om stress, der er vedkommende for dig.
På stresstalk.dk har vi i hver region i Danmark tilknyttet behandlere og stresscoach indenfor forskellige relevante behandlingsformer. På den måde får du en nem og overskuelig adgang til de helt rette behandlere, der har specialiseret sig i at hjælpe stressramte.
Der kan skrives meget om stress. Her på stresstalk.dk finder du både artikler om stress, stressrelaterede sygdomme, personlig udvikling og andet relevant. Under hver artikel kan du skrive dine kommetarer.
Du kan også læse klienthistorier, der er indsendt fra forskellige stressbehandlere.
På Stresstalk.dk er det målet, at du via blogs, debatter, beskedmodulet og mødested etc. finder nogle personer, der ”giver dig noget”. Personer, der har det som dig – og som kan inspirere og hjælpe dig til at slippe af med stressen. På din profil-side kan du samle de brugere du ønsker, og dermed danne dit helt eget netværk.
Stressede personer har ofte de samme tanker og følelser. Præsentér dig selv (du kan godt være anonym) på din profil og fortæl din historie, dine tanker og følelser. Fortæl hvad der eventuelt hjælper dig. Få lettet hjertet og mød forståelse fra personer, der har det ligesom dig.
På din profil kan du skrive lidt eller meget. Nøjagtigt når du føler for det.
Udover din egen profilside kan du naturligvis – og det er mindst lige så vigtigt – læse andres andre historier.
En dagbog er for mange et godt redskab i bekæmpelsen af stress. Dagbogen viser fremgang, skaber overblik og gemmer vigtige og brugbare tanker og følelser.
Hvordan havde du det efter lægebesøget? Hvordan var weekendens sociale begivenhed? Hvordan havde jeg det egentligt dagen inden, at jeg oplevede at se et lysglimt for enden af tunnelen? Eller hvordan var perioden op til, at jeg pludselig blev ramt af et angstanfald?
Alt sammen noget, du kan få svar på, hvis du skriver dagbog. Her opbygger du en skattekiste af oplevelser og følelser.
Dagbogen er også vigtig, når du er kommet ovenpå igen. Ved at skrive dagligt, ”holder du øje” med dig selv. Med faresignaler for tilbagefald og med dine følelser og tanker.
Dagbogen er dit personlige redskab, og kan KUN ses af dig selv.
I besked-modulet kan du oprette, sende og modtage beskeder – til og fra brugere, du ønsker. Det betyder, at du kan have personlige og helt individuelle dialoger med andre, som du måske finder på blogs, på overslagstavlen eller i debatten. Sagt på en anden måde, kan postkassen levere givtige "pennevenner", der har det ligesom dig.
Der findes mange forskellige småtest, der kan indikere, om du er stresset eller en person i farezonen. På stresstalk.dk finder du en test, der går skridtet videre. Testen hedder StressWatch, og her kan du løbende tage temperaturen på din tilstand. Efterfølgende kan du gemme testresultaterne og på den måde holde øje med din udvikling.
Alle stresssymptomer er samlet i testen og giver dig derfor et fyldestgørende svar, der er enestående for danske online stresstest.
Her er der lagt op til debat om stress. Stress er et emne, som ofte er genstand for debat og diskussion. Det gælder alt fra mediernes håndtering af emnet, omgivelsernes måde at tackle sygdommen på, lægernes indgangsvinkel til den enkelte stressramte til hvilken vej, du mener, er den mest rigtige ud af stressen.
På debatten kan du få afløb for dine synspunkter om et givent emne relateret til stress, men du kan også komme i dialog med andre ved at spørge om gode råd, erfaringer osv.
Med nogle små opgaver sætter vi her gang i dine refleksioner og tanker. Tag derfor en kort ”Tænkepause”, hvor du rører ved din personlige udvikling og tanker om dig selv og livet. Det er altid sundt!
Hvis du har spørgsmål til hjemmesiden, kan du kigge i vores liste over spørgsmål og svar